Winkelwagen / offerte

Bel ons op: 010 420 63 63

Akoestische wandpanelen - Meister Acoustic Sense

Akoestische panelen hout, het trendproduct voor de wand

Akoestische wandpanelen dienen niet alleen als geluidsabsorberend element. Ze zijn ook een decoratief interieurelement bij de vormgeving van de wand. Wie daarnaar op zoek is, kan niet om de akoestische panelen van hout in lamellen-look heen! Het paneel "Acoustic Sense" gaat uit van de visuele combinatie van hout en vilt. Het bestaat uit hoogwaardige MDF-lamellen die zijn aangebracht op geluidsabsorberend zwart vilt. De nieuwe akoestische panelen van hout van MEISTER hebben echter een paar voordelen ten opzichte van de producten van andere fabrikanten.

De lamellen zien eruit als hout en hebben een natuurgetrouw decoroppervlak – net als een laminaat- of designvloer. Daardoor blijft het toch wat vochtgevoelige MDF-fineer niet onafgewerkt en zijn de akoestische panelen van MEISTER gemakkelijker te reinigen en ook in vochtige ruimtes te gebruiken! Bovendien biedt de decorfolie in authentieke houtlook, die in maar liefst 6 kleuren verkrijgbaar zal zijn, allerlei vormgevingsmogelijkheden. Uiteraard is Eik in verschillende uitvoeringen erbij (lichte en donkere tinten, Eik in oud-hout-look), evenals Notelaar en een grijzige steenlook.

U kunt de kleuren van de akoestische panelen in onze winkel bekijkenEigenschappen van het product:

Dikte: 20 mm.

Paneelformaat: 2600 x 330 mm.

Montage: Schroeven of lijmen met in de handel verkrijgbare, siliconenvrije montagelijm op basis van SMP.


Authentieke houtlook en geschikt voor vochtige ruimtes:

Er is op interieurgebied momenteel geen ontkomen aan deze stijlvolle wandpanelen (die uiteraard ook geschikt zijn voor op het plafond)! De nieuwe paneelcollectie "Acoustic Sense" vult de categorie Akoestische panelen in het MEISTER-assortiment aan. De al bestaande MeisterPanels. style SP 800 met viltoppervlak absorberen 35% van het geluid en kunnen in spannende legpatronen worden aangebracht (bijv. een 3D-look). Het paneel "Acoustic Sense" combineert vilt en hout (houtdessin) in lamellenstijl. Het is verkrijgbaar in 5 authentieke houtpatronen en een steendecor, elk op een zwarte dragerplaat van vilt. Afhankelijk van de wijze van monteren kan het akoestische paneel maar liefst de hoogste absorptieklasse A behalen, waarbij 95% van het geluid wordt opgenomen (montage op latten met isolatie). Rechtstreeks op de wand gelijmd met montagekit wordt nog steeds 35% van het geluid geabsorbeerd.

De houten lamellen zijn bovendien volledig verlijmd met de dragerplaat van vilt en niet maar gedeeltelijk getackerd. Zo kunnen ze op elke gewenste plek worden ingekort zonder dat er losse delen ontstaan die dan weer met veel moeite moeten worden gelijmd of vastgeschroefd.

In de standaardmaat zijn ze met 2600 mm kamerhoog en toch handzaam dankzij de breedte van 330 mm.

Hout of MDF is een natuurproduct - zoveel is duidelijk. Maar ook het gebruikte zwarte vilt is duurzaam: het is veganistisch en bestaat voor 70% uit gerecycled materiaal.

Simpeler kan echt niet! De akoestische panelen van MEISTER worden of gewoon met montagekit op de wand gelijmd, of op houten latten geschroefd. In combinatie met houten latten en isolatie behalen de akoestische panelen de hoogste absorptieklasse A, wat wil zeggen dat ze 95% van het geluid in de ruimte absorberen.

Bestel online de producten via onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.